Vsako leto, 7. aprila, svet obeležuje svetovni dan zdravja, ki zaznamuje obletnico ustanovitve Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) leta 1948 in predstavlja priložnost za ozaveščanje o svetovni zdravstveni problematiki.

Tema letošnjega svetovnega dneva zdravja je “Moje zdravje, moja pravica”, ki poudarja, da je dostop do dobrega zdravja osnovna človekova pravica. Vsi si zaslužimo živeti zdravi, ne glede na to kdo smo in kje živimo. Čeprav se nam včasih zdi, da ne moremo ničesar spremeniti, naj nam bo ta dan opomin, da lahko že z majhnimi koraki ustvarjamo boljši svet.

Žal ogromno ljudi po svetu nima dostopa do kakovostne zdravstvene oskrbe, izobraževanja in bistvenih virov za zdravo življenje.

Ob svetovnem dnevu zdravja se opominjamo, da lahko vsak od nas prispeva k boljšemu zdravstvenemu sistemu in kakovostnejšemu življenju za vse. Skupaj lahko naredimo razliko! Zato smo spodbudili, da smo si na šoli vzeli čas za poligon zdravja, ki smo ga pripravili v okolici šole in tako spodbudili k obeležitvi za pozitivne spremembe, ki bodo vodile v bolj zdrav svet za vse.

Ogled na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=EWeZ7VdzZdI

Bodite zdravi,

tim zdrave šole.

Največ za svoje zdravje lahko naredimo s preventivnimi ukrepi, zato prilagamo še plakat Kaj lahko naredim, da ne zbolim?.