V okviru projekta Rastem s knjigo so sedmošolci v zadnjem tednu septembra in prvem tednu oktobra obiskali Valvasorjevo knjižnico Krško in Mestni muzej Krško.

Najprej so si ogledali novo splošno knjižnico ter se seznanili z novim načinom izposoje in vračanja gradiva. Nato so se pomerili v kvizu ter preverili svoje znanje o knjižnicah, knjigah ter pomembnih mejnikih slovenskega jezika. Knjižničarka jim je predstavila knjigo Reformatorji v stripu pisatelja Boštjana Gorenca. Učenci bodo knjigo prejeli v dar po jesenskih počitnicah. Ogledali so si še kapucinsko knjižnico ter speedway zbirko.

Po malici so si v Mestnem muzeju Krško ogledali stalno zbirko o Janezu Vajkardu Valvasorju in se udeležili delavnice Knjigoveštvo, kjer so si izdelali vsak svojo knjigo.

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Želimo si, da bi učenci rasli ob in s knjigami. Naj bodo njihove stalne popotnice na poti življenja.

Zapisala: Marina Sokolovič

Rastem s knjigo – 7. a

Rastem s knjigo – 7. b

Rastem s knjigo – 7. c