Učenci 1. A smo se že dve sredi zapored skupaj z učiteljicama Natalijo in Cvetko odpravili v gozd, kjer smo preživeli dva prekrasna gozdna dneva.

Med potjo do gozda smo opazovali naravo, poimenovali veliko različnih vrst dreves in poiskali prve jesenske plodove. Ustavili smo se tudi na travniku, kjer smo opazovali majcene živali. Ko smo prispeli v gozd, smo se posedli pod mogočne krošnje dreves in prisluhnili učiteljici Cvetki, ki nam je prebrala zgodbi z naslovoma Dobrodošel v gozdu in Veverica nima časa. Kako čudovito je imeti pouk slovenskega jezika kar pod krošnjami dreves in ob zvokih narave!

Nato smo se naučili pesmico o veverici, ob kateri smo tudi zaplesali. Pri urah matematike smo utrjevali poznavanje barv in poznavanje pojmov veliko in majhno. Iskali smo velike in majhne liste in v posebne škatlice zlagali naravne materiale različnih barv.

Neizmerno smo uživali ob skupinskem iskanju in se skupaj čudili, kaj vse nam pravzaprav ponuja naša prelepa narava. Tudi na pouk likovne umetnosti in športa nismo pozabili. Pri športu smo se veselo podili po gozdu in celo splezali na deblo podrtega drevesa. Pri likovni umetnosti pa smo izdelovali obrazke. S paličicami, ki smo si jih nabrali, smo na obrazke iz kartona mazali lepilo in nanje pritrjevali različne naravne materiale. Prav vsem je uspelo narediti enkratne obrazke, ki smo jih s ponosom že obesili pred našo učilnico.

Vrhunec dneva je bila zagotovo gozdna malica. Vsak si je lahko namreč prinesel zdrav prigrizek, ki smo ga nato skupaj pojedli kar na odejicah. Za konec smo se še malce poigrali, nato pa polni lepih in se zadovoljni in polni lepih vtisov vrnili v šolo.

Zagotovo se še vrnemo!

Gozdni dan pripravili učiteljici Natalija in Cvetka iz 1. A-razreda