07. 04. 2020  je svetovni dan zdravja.
Zdravje ni le gibanje in hrana. Zdravje je
druženje z družino. Ko naredimo nekaj
zase in nekaj za druge.

 

Drage učenke in dragi učenci!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je 7. april imenovala za Svetovni dan zdravja. Na ta dan obeležujemo vsa področja, ki so povezana z zdravjem – telesnim, duševnim, socialnim in okoljskim, ter se poklonimo ljudem, ki opravljajo poklice povezane z zdravstveno dejavnostjo. Letošnji Svetovni dan zdravja je posvečen medicinskim sestram in babicam-porodničarkam. Pravzaprav je postal pomemben za vse prebivalce planeta Zemlja, zaradi virusa, ki ne izbira. Vendar ga bomo s skupnimi močmi sigurno »premagali«. Prav je, da se spomnite na medicinske sestre in babice-porodničarke. Še posebej, če članica vaše družine opravlja ta plemeniti in zahteven poklic.

V teh zadnjih treh tednih, ko se je vaš dom spremenil v učilnico na daljavo, sem se odločila, da ne le 7. April, temveč vsak dan preživite v duhu Svetovnega dneva zdravja. Zato za velike in majhne pripenjam povezavo na spletno stran Minuta za zdravje z osmimi različnimi aktivnostmi:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtbZ1hZ7G3Md9kPxBATEvGmE9sxtTWNtx

kjer vam želim z gibalnimi vsebinami popestriti šolske dni. Gibanje je osnovna človekova potreba. Saj poznate pregovor “Zdrav duh v zdravem telesu”. V teh dneh, ko smo večinoma v sedečem položaju, pa sploh moramo vsakodnevno poskrbeti za dovolj gibanja. Če smo v dobri telesni kondiciji, zdravi in razgibani se tudi sicer počutimo bolje. Lažje se spopadamo z izzivi, ki nam jih ponuja življenje. Zelo pomembno je, da okrepimo naše telo, naše misli ter naš imunski sistem, da se bo naše telo lažje upiralo virusu ter vsem ostalim “tegobam”.

Zapomnite si, skupaj smo močnejši,
povezani tudi na daljavo,
ostanite zdravi in aktivni.

Nataša Račič