![obc_prv_14_02 obc_prv_14_02](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/lesk_obcinske_prvakinje_2014/obc_prv_14_02.jpg)
![slikarka_11 slikarka_11](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/slikarka_v_vrtcu_marec_2015/slikarka_11.jpg)
![slikarka_26 slikarka_26](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/slikarka_v_vrtcu_marec_2015/slikarka_26.jpg)
![4razred_nerez_15_3dan_05 4razred_nerez_15_3dan_05](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/nerezine_4razred_2015_3dan/4razred_nerez_15_3dan_05.jpg)
![soncki_junij_13 soncki_junij_13](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/soncki_junij_2015/soncki_junij_13.jpg)
![ritem_vodovodarji_talenti_sept_06 ritem_vodovodarji_talenti_sept_06](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/avdicija_ritem_vodovodarji/ritem_vodovodarji_talenti_sept_06.jpg)
![roj_dan_klemen_in_patrik_04 roj_dan_klemen_in_patrik_04](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/rojstni_dan_klemen_in_patrik_06_2016/roj_dan_klemen_in_patrik_04.jpg)
![tekm_cisti_zobje_2018_04 tekm_cisti_zobje_2018_04](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/tekm_cisti_zobje_2018/tekm_cisti_zobje_2018_04.jpg)
![sprejem_prvosolcev_dec_2019_01 sprejem_prvosolcev_dec_2019_01](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/sprejem_prvosolcev_dec_2019/sprejem_prvosolcev_dec_2019_01.jpg)
![od_psenicke_do_poticke_2021_07 od_psenicke_do_poticke_2021_07](http://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/od_psenicke_do_poticke_2021/od_psenicke_do_poticke_2021_07.jpg)
V sredo, 29. 1. 2020, smo s skupino učencev izbirnih predmetov Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja odšli na Pedagoško fakulteto v Ljubljano. Znotraj fakultete deluje razvojno-inovacijski učni laboratorij.
Udeležili smo se delavnice z naslovom Molekularni gastronom. Pričakala nas je učilnica pripravljena za praktično delo. Učenci so se razdelili v skupine in se preizkusili v praktičnem delu modernih tehnik za pripravo hrane, ki se uporabljajo v sodobni gastronomiji in kulinariki, ter spoznali njihovo kemijsko ozadje. Spoznavali so vpliv pH, encimov in temperature na gelacijo gelov, praktično so pripravili obratno sferifikacijo, sadne špagete, kivijev kaviar, sladoled s tekočim dušikom in biskvit iz mikrovalovne pečice.
Utrinki delavnice so prikazani na fotografijah.