Miklavžev petek, 6. 12. 2019, je učencem 2. razreda prinesel nepozabno srečanje in nova poznanstva.  Čas med 12. in 13. uro smo izkoristili za čudovito druženje z varovanci Varstveno delovnega centra Leskovec pri Krškem, katere smo povabili z namenom obeležitve mednarodnega dne oseb s posebnimi potrebami.

Pred obiskom smo se skozi zgodbe, videoposnetke in fotografije pogovarjali o tem, kaj pomeni ‘s posebnimi potrebami’, kakšno je življenje teh oseb, kako jim lahko pomagamo in zakaj smo si prav vsi različni in smo tako unikatni, posebni. Varovance VDC-ja smo že pred prihodom imenovali ‘naši prijatelji’, saj smo upali, da bomo to tudi postali. Pričakali smo jih s pesmijo in dobro voljo, oni pa so vstopili v našo šolo nasmejani, polni dobre volje in predvsem s toplino v srcu. Za začetek so se nam predstavili, nato pa smo jih peljali v telovadnico, kjer je učitelj Egon pripravil poligon. Prav vsi, tako učenci kot tudi naši prijatelji, so poligon uspešno premagali in nato je sledila zaslužena nagrada – druženje ob harmoniki, čaju in piškotih. Učenci so postregli čaj in piškote, naši prijatelji pa so nas razveselili z zvoki harmonike, petjem in plesom. Za konec smo se jim zahvalili in jim podarili ročno izdelane čestitke.

Prav vsi učenci so potrdili, da je bilo druženje ‘super’ 🙂

Prijatelji iz VDC-ja pa so bili tako zadovoljni z našo družbo, da so nas povabili na druženje, ki ga bodo organizirali spomladi. Se že veselimo!

 

Zapis in fotografije: Maja Menič