V oktobru praznujemo mednarodni mesec šolski knjižnic. Na naši šoli smo ga obeležili z naslednjimi dogodki:

Knjižna čajanka za zaposlene

V četrtek, 10. oktobra 2019, smo si zaposleni vzeli čas za knjigo in pogovor. Kljub temu, da nas je bila le peščica, smo preživeli prijetno popoldne. Dobri dve uri sta minili kot bi mignil, saj smo se pogovarjali o knjigah, ki so nas pritegnile in jih je vredno prebrati. Dotaknili smo se tudi knjig, ki smo jih brali v otroštvu in so v spominu pustile grenak priokus.

S knjižno čajanko smo uradno pričeli z bralno značko za zaposlene, ki je v letošnjem šolskem letu novost na naši šoli. Obenem se je porodila ideja o knjižnem klubu. Prva knjiga na seznamu je kriminalka Sodni dnevi (Peter Čeferin in Vasja Jager). Dogovorili smo se, da se ponovno srečamo konec novembra, ko se bomo o omenjeni knjigi pogovarjali. Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Jesenska knjižna čajanka za učence od 6. do 9. razreda

V petek, 18. oktobra 2019, smo se družili ob čaju in knjigah. Knjižničarka Marina in učenke, ki obiskujejo interesno dejavnost Mladi knjižničarji, smo predstavile knjige, ki zasedajo posebno mesto na naših knjižnih policah ali trenutno krajšajo naš prosti čas. Pogovarjale smo se o pomenu branja knjig in kako branje leposlovja pripomore k boljšim uspehom v šoli.

Vse učence lepo vabimo, da se nam naslednjič pridružite v objemu besed in toplega čaja.

Vrtec na obisku

V četrtek, 17. oktobra 2019, so v šolsko knjižnico stopile male nogice otrok iz vrtca Vila ter si z velikimi očmi ogledovale police polne knjig. Otroci so se sprehodili skozi knjižnico, prisluhnili pravljici in samostojno brskali med slikanicami. Na koncu so si priljubljene knjige tudi izposodili, da bodo lahko v svet pravljic vstopali tudi v svoji igralnici.