Prvi dan

Po ovinkasti poti smo ob gledanju risanke prišli na Lisco. Razdelili smo se po sobah in že je sledila malica ter prva aktivnost. Ogledali smo si vremensko postajo, izvedeli, kako deluje, in se odpravili na pohod do cerkvice Sv. Jošta. Po kosilu nas je obiskal padalec, ki nam je demonstriral skok s padalom. Izpeljali smo tudi igre na prostem. Zabavali smo se ob pastirčkovih igrah, igrah z žogo, kolebnico, padalom. Po večerji je sledila še zadnja aktivnost, nočni pohod s svetilkami po Jurkovi učni poti. Za nami je sončen in dogodivščin poln dan.

 

Drugi dan

Prebudili smo se v sončno jutro. Po zajtrku nas je obiskal lovec, ki je s seboj pripeljal lovskega psa. Nato smo se po sadni malici odpravili na daljši sprehod. Prijetno utrujeni smo komaj dočakali kosilo. Sledilo je ustvarjanje slik iz naravnih materialov in prosta igra. Družili so se tudi ob igri na igralih. Stkale so se nove prijateljske vezi. Obiskala sta nas tudi zeliščarja, ki sta nam predstavila zbirko zelišč. Večer smo zaključili s petjem in plesom.

 

Tretji dan

Po zajtrku smo se odpravili do Kmetije Vidic. Lastnika sta nas lepo sprejela. Za nas sta pripravila koruzo. Naša naloga je bila, da smo jo zličkali in zružili. Zelo smo se imeli lepo. Ogledali smo si različne živali na kmetiji. Na Lisco smo se vrnili po Pastirčkovi poti. Na vrhu nas je že čakalo okusno kosilo. Po kosilu je sledilo pakiranje in kratka igra na igralih. Ob 16. uri sta po nas prišla avtobusa. Veseli ter polnih lepih vtisov in dogodivščin smo se vrnili domov.