Spoštovani učenci, dijaki, starši, strokovni delavci!
Posredujemo vam vabilo društva Bravo Novo mesto na zanimivo srečanje.
V sredo, 11. 4. 2018 vas ob 18. uri vabimo na srečanje društva BRAVO Novo mesto, v prostorih Osnovne šole GRM, Trdinova ulica 7, Novo mesto.
Tema: Kako lahko starši pomagamo otroku s SUT (specifičnimi učnimi težavami) preživeti OŠ. Naši gostji bosta Mateja Zupančič in Sabina Kavšek.
Mateja Zupančič in Sabina Kavšek sta učiteljici v osnovni šoli (poučujeta angleščino in
slovenščino), zato imata večletne izkušnje pri delu z učenci s SUT. Imata pa tudi pogled na SUT z druge plati, saj sta mami vsaka svojega otroka s SUT.
V kratkem predavanju oz. delavnici bosta staršem skušali predstaviti načine pomoči otrokom z učnimi težavami pri različnih predmetih. Gre za praktične nasvete, kako otroku z učnimi težavami pomagati, prikazali bosta nekaj doma narejenih didaktičnih pripomočkov ter se dotaknili tudi načinov dviga motivacije za učenje. Posebej bosta izpostavili načine, kako se z manj truda in predvsem bolj učinkovito učiti slovenščino in angleščino, pa tudi matematiko, zgodovino, naravoslovje oz. biologijo itd. Predstavili bosta svoje izkušnje, nato pa tudi odgovarjali na vaša vprašanja in vam skušali svetovati.