Spoštovani starši!

Za sredo, 14. februarja 2018, je napovedana splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Zaposleni na OŠ Leskovec pri Krškem smo se na glasovanju, 12. decembra 2017, opredelili za stavko. Z njo želimo zaposleni v vzgoji in izobraževanju opozoriti na podcenjujoč odnos oblasti do našega odgovornega dela in vladi zastaviti vprašanje ZAKAJ JE IZOBRAŽEVALNO DELO VREDNO MANJ?

Ker smo zaposleni v našem zavodu stavko izglasovali, bosta tega dne naša šola in vrtec zaprta. Za vse nujne primere bo organizirano varstvo za vrtčevske otroke v enoti Pika Nogavička (po vnaprejšnjem dogovoru). V kolikor za vašega otroka (1. – 3. razred) res nimate zagotovoljenega varstva, Vas prosimo, da ga prijavite v varstvo pri svoji razredničarki. Varstvo za šolarje bomo v nujnih primerih izvajali samo v OŠ Leskovec. Razredničarki sporočite tudi, če otrok ta dan potrebuje prevoz.

Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgotrajno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.

Eva Kink Žerjav, sindikalna zaupnica delavcev vrtca in šole OŠ Leskovec pri Krškem

Dodatna obvestila: