Prvi dan

Učenci osnovne šole Leskovec pri Krškem so uspešno prispeli v naselje Bučanj​e. Na poti smo naredili krajši postanek na Ravni Gori, nato pa nadaljevali pot preko otoka Krk in Cres do končne postaje na otoku Lošinj. Ob prihodu nas je čakalo kosilo potem pa smo se hitro odpravili na plažo, kjer smo že začeli z uvodnimi urami učenja plavanja. Voda ima prijetnih 24 stopinj in se bo glede na napoved še povišala. Dan smo zaključili z ogledom naselja in športnimi igrami.

Drugi dan

Drugi dan nas je pričakalo sončno in toplo vreme, ki pa žal ni segerelo vodo še za dodatno stopinjo :(. To nas ni prestrašilo in pogumno smo skočili v vodo in se pričeli učiti plavalnih veščin. V času plavanja smo se tudi pomerili v igri balinčkov, ter ob obali raziskovali lepote morskega dna. Po kosilu smo zopet skočili v vodo in že odplavali večjo razdaljo :). Zvečer je po obilni večeji sledil pohod v Nerezine na zaslužen sladoled.

Tretji dan

Nedelja se je začela s sončnim in vetrovnim vremenom. Na programu je bil izlet z ladjico Krško v mesto Osor. V mestu smo si ogledali znamenitosti mesta in si privoščili sladoled. Po ogledu mesta je sledilo kopanje v prijetno ohlajeni vodi. Zvečer je sledil še zadnji obisk Nerezin, kjer so otroci kupili spominke zase in za svoje domače. Lep sončen pozdrav in se vidimo zopet jutri.

Četrti dan

Začetek delovnega tedna nas je pričakalo slabo vreme z dežjem. Po jutranji telovadbi je sledil zajtrk in odhod na plažo, kjer so nas pričakali potapljači in nam predstavili opremo. Po predstavitvi so otroci opremo preizkusili še v vodi. Med potapljanjem smo se preizkusili še v igrah ravnotežja in ročnih spretnostih z glino. V popoldanski urah je sledilo učenje plavanja, kjer smo nabirali plavalno kondicijo. Zvečer pa je sledil družaben večer  in šov VSAKA HIŠKA IMA SVOJ GLAS.

Peti dan

Zadnji dan nas je pričakalo oblačno in deževno vreme. Izkoristili smo ga za tekmovanje v orientaciji po naselju Bučanje :). Čas, ki nam je ostal še do kosila smo ga izkoristili za ohladitev v morju. Sledilo je kosilo in počitek, ki so ga otroci izkoristili za pripravo na gusarski krst. Med krstom smo prosti čas izkoristili za športne igre in plavanje. Dan, ki smo ga danes preživeli je bil naporen in utrujajoč, vendar energije nam ni zmanjkalo in smo jo vložili v večerni pohod v Nerezine. Jutri pa kovčke napolnit in proti domu. Se vidimo v poznem popoldanskem času :).