Generacija 007, kot so se poimenovali sami, je z zaključno prireditvijo navdušila. Zakaj 007? Učenci so v šolske klopi sedli septembra 2007 in nam v sredo 2016 skozi pesem in ples sporočili, da ko njih več ne bo, ostalo bo rožnato nebo. Zapeli so namreč pesmi Čas, Always look on the bright side of life, venček narodnih, rep Všeč tko k je in seveda Zgodbo o prijateljstvu.

Najprej so se staršem in učiteljem v nabito polni jedilnici šole predstavili s slavnostnim plesom četvorko. Lucija Arh, ki je povezovala program, je povedala, da so generacija številnih talentov. Tako so ob petju tudi zaplesali, prikazali svoje razredne filme, se v kratkih skečih pošalili in na koncu zaplesali s starši. Ravnatelj jim je podelil spričevala in priznanja, nato pa so druženje nadaljevali v mediacentru ob prigrizkih, ki so jih pripravili starši devetošolcev.

Ravnatelj je posebej pohvalil učence, ki so vseh devet let dosegli visok učni uspeh, teh je bilo kar 13 od sicer številčne generacije 55 učencev. Program so pripravili učenci sami ob usmeritvah učiteljev in razrednikov.

Srečno, generacija 007!