Tudi v mesecu aprilu se je bil pri Sončkih zelo veliko dogajalo. Ker v tem mesecu obeležujemo Svetovni dan Zemlje, smo poudarek dali na skrbi za čisto okolje, ločevanju odpadkov, zbiranju starega papirja, zamaškov, varčevanju z vodo in elektriko, sprehodi in pohodi ter igrami v naravi. Izdelovali smo iz odpadnega materiala, se igrali z naravnimi materiali in prepevali pesmice ter prebirali knjige na to temo.

S prijatelji iz skupine Kresničke smo se odpravili na daljši pohod do Globeli. Druženje s starejšimi prijatelji je bilo zabavno in prijetno. Po poti smo prepevali pesmice in opazovali naravo. Najbolj nam je bil všeč potok, v katerem smo videli mrest (žabja jajčeca) in zato smo zapeli pesmico o žabi. Okrepčali smo se s sadno malico in napitki ter se še vedno polni energije vrnili v vrtec, kjer nas je že čakalo kosilo.

Iz odpadnega materiala smo izdelali rože v vazi, travnik, na katerem so cvetele raznobarvne cvetlice, izdelali gosenice.

Najbolj navdušeni pa smo bili, ko smo v vrtec prinesli zemljo in različna semena ali sadike in čisto sami posadili sadike rož ali zelenjave, oz. posejali svoja semena. Zdaj pridno zalivamo in opazujemo, kaj se v naših lončkih na okenskih policah dogaja.

Veliko časa smo preživeli na prostem, v naravi, se igrali na travnatem igrišču, poiskali naravne materiale, s katerimi smo se igrali in z njimi ustvarjali.

Prijatelji iz skupine Kresničke so nas povabili na vožnjo z avtobusom, ker so imeli v njihovi skupini predstavitev poklica “Voznik avtobusa”. Z veseljem smo se odzvali vabilu, saj je bila za nekatere od nas to prva vožnja z avtobusom. Na avtobusu nas je pričakala prijazna voznica in nam povedala, zakaj se moramo pripeti z varnostnim pasom. Uživali smo v kratki vožnji in potem ponosno vsem razlagali, kaj smo tisti dan doživeli.

Naše knjižno drevo se pridno polni s sovicami in listki, kar pomeni, da veliko beremo. Ker marsikdo ne more dočakati, kdaj bo spet šel z njim domov “knjižni kovček”, prinesemo v vrtec kar svojo knjigo od doma in jo ponosno predstavimo pred svojimi prijatelji v jutranjem krogu.

Pri nas je vedno zanimivo in pestro, v kar so se lahko prepričali tudi nekateri otroci iz skupine Lumpek, ki so dva (počitniška) dneva preživeli v naši skupini.