Pa smo dočakali tudi zelo pričakovan sneg. V vrtcu smo ga dobro izkoristili in veliko časa preživeli zunaj. Igrali smo se na snegu, se sankali, delali snežake, hodili po visokem snegu in zelo uživali.

Prepevali smo pesmice o zimi in snežaku, prebirali knjige o zimi, izrezovali in lepili snežake, izdelovali zimska oblačila, spremljali vreme in ga označevali na našem vremenskem koledarju. V ptičje hišice smo nastavljali hrano in opazovali ptičke, kako pridno jedo.

Še naprej z veseljem prebiramo knjige, ki jih v knjižnem kovčku odnesemo domov. Od doma prinašamo tudi svoje knjige, ki jih predstavimo prijateljem.

Spoznavamo barve, jih poimenujemo, razvrščamo različne predmete, slikamo ter se z barvami v likovnem kotičku tudi izražamo.

Obiskali sta nas zobna miška in ga. Damjana iz Zdravstvenega doma Krško. Povedali sta nam, kako si pravilno umivamo zobke, potem pa smo si jih tudi sami umili. Zobna miška nas je na koncu nagradila s štampiljko.

V tem mesecu smo praznovali kar tri rojstne dneve. Zabavno je bilo na vsakem posebej. Dvakrat smo pekli piškote, enkrat pa so nas obiskali glasbeniki s čisto pravimi instrumenti.

Ob vseh naših aktivnostih pa ne pozabimo na zdravje. Veliko časa preživimo zunaj, v naravi, pa tudi vadbene ure redno izvajamo, kjer se urimo v raznih spretnostih.