Prišel je najbolj čaroben mesec v letu, ki smo se ga vsi zelo veselili. Prepevali smo pesmice o zimi in dobrih možeh in upali, da se bodo prikazale tudi prve snežinke.

Ko smo prvi dan v decembru prišli v vrtec, nas je pričakala s snežaki okrašena igralnica. Mamice in atiji so nam pripravili res prijetno presenečenje. Tako smo vedeli, da je zima pred vrati. Sami smo se lotili okrasitve oken in nanje obesili snežake, ki smo jih pridno izdelali. Vsi skupaj pa smo izdelali ogromnega snežaka, ki krasi vhod v naš vrtec.

V garderobi nas je prijazno pozdravljal Božiček, ki je v svoji bradi skrival adventne naloge. Vsak dan smo pokukali na nov listek in izpolnili nalogo, ki nam je bila dana. Tako smo telovadili, prepevali pesmice, plesali.

Skupaj s šolarji smo zbirali hrano in higienske potrebščine za ljudi, ki so pomoči potrebni in jo potem predali Centru za socialno delo. Direktorica je prevzela stvari, mi pa smo ji zapeli nekaj pesmic. V zahvalo nam je podarila knjigo. Verjamemo, da smo nekaterim ljudem polepšali praznike z zbranimi izdelki.

Pozabili pa nismo niti na ptičke, ki nas vsako jutro pozdravljajo s svojim petjem. Na naše povabilo se je prijazno odzvali Miin ati in z njim smo izdelovali ptičje hišice. Zdaj jim pridno trosimo hrano in jih opazujemo. Gospod Gregor pa nas je presenetil še z različnimi vozili, ki jih je naredil iz lesa in nam jih podaril. Nato pa smo se še sami preizkusili v zabijanju žebljev.

Ker pa je bilo v igralnici Sončkov zaradi zabijanja žebljev precej hrupno, smo imeli v igralnici Kresničk bolj umirjeno delavnico. Izdelali smo pajkovo mrežo, pod katero smo se spretno plazili in poskušali prestopiti elastiko, ne da bi se je dotaknili.

Za naslednje decembrsko presenečenje so poskrbele babice in nekaj mamic, ki so dopoldne prišle k nam v igralnico in z nami izdelovale in pekle piškote. Celo en dedek se nam je pridružil in spretno vrtel valjal med rokami. Ta dan je še posebej lepo dišalo v našem vrtcu. Prav zabavno je bilo in na koncu smo se vsi skupaj posladkali z dobrotami, ki so bile še posebej slastne, saj smo jih pripravili sami.

Ker smo vsi med seboj prijatelji, smo izdelali krog prijateljstva. Bližal se je čas, da postavimo smrečico. Izdelali smo snežake in jih poleg lučk obesili nanjo. Da pa bi bilo vzdušje še prijetnejše, smo se v naši igralnici poveselili z otroki iz skupine Kresničke. Ob spremljavi diatonične harmonike smo priredili pravo zabavo in se vrteli ob veselih zvokih.

Decembra smo praznovali kar dva rojstna dneva, zato ne rabimo posebej govoriti, kako zabavno je bilo, kajne?