Mesec junij se je pri Sončkih začel zelo veselo, saj nas je obiskal maček Muri. Že prejšnji mesec nam je na praznovanju rojstnega dne klovnesa Nina obljubila, da nas pride obiskat. Zelo smo se ga razveselili, ko je prišel k nam na igrišče. Zvedavo smo ga opazovali, ga božali, mu mahali, drugi pa ga bolj zadržano le opazovali iz varne razdalje. Maček Muri je zganjal norčije, na koncu pa se z nami tudi fotografiral.

Ker je zunaj že močno pripekalo sonce, smo se veliko zadrževali na prostem, predvsem v dopoldanskem času. Najbolj smo se razveselili iger z vodo, kjer smo poleg igre spoznavali tudi, kateri predmeti plavajo in kateri se v vodi potopijo. Prelivali smo vodo, se škropili in se z njo polivali.

Lepo vreme pa smo izkoristili tudi za obisk Julijinega doma, kjer so nas prijazno povabili na ogled njihove kmetije. Peš smo se odpravili proti Jelšam. Na poti smo opazovali kaj vse raste na njivah, avtomobile, ki so vozili mimo in si ob poti celo ogledali gradbeni stroj. Na kmetiji nas je že pričakal Julijin ati Robi, ki nam je razkazal živali. Videli smo krškopoljske prašiče, krave, bike, kokoši in malega telička, ki smo ga lahko božali. G. Robi nam je pokazal, s čim hranijo živali. Nato pa smo se sprehodili do kmetijskih strojev. Pred odhodom v vrtec so nas še pogostili z dobrotami, ki so nam zelo teknile, saj so bili naši trebuščki že prazni, ker smo prehodili precej dolgo pot. Na koncu smo se še posladkali s sladoledom. V spomin na obisk nam je g. Robi podaril čudovit spominek, na katerem je redka vrsta prašičev, ki smo si jih ogledali. Polni novih vtisov smo zapustili kmetijo. Na poti proti vrtcu smo prepevali pesmi in čas nam je hitro minil. Ponosni smo bili, da smo prehodili dolgo pot v obe smeri in še vedno bili dobre volje. Kako tudi ne, ko pa smo si med drugim zapeli tudi pesem “Dobra volja je najbolja”. In to vsekakor velja tudi za nas. Po kosilu smo prijetno utrujeni zaspali.

V knjižici Mali sonček pa nam je manjkala še ena nalepka – igre z žogo. Seveda smo tudi to nalogo izpolnili in se na igrišče podali z mrežo, polno žog. Vsak je imel svojo žogo. Metali smo jih v zrak, si jih podajali, jih brcali, kotalili, metali skozi obroč, skratka, bilo je zelo zabavno. Tudi sive oblake je pregnala naša razigranost.

In ta mesec je bil poseben tudi zato, ker smo praznovali kar štiri rojstne dneve. Vsak rojstni dan je bil nekaj posebnega in poleg zabave smo se tudi veliko naučili. Vozili smo se na prikolici pravega traktorja, igrali na prave bobne in igrali na ritmične instrumente. Potem pa naj še kdo reče, da v vrtcu res ne doživimo vsega!

Tako, zaključilo se je še eno šolsko leto in veseli smo, da smo svoje vrtčevske dogodke lahko delili z vami. Verjetno se strinjate z nami, da smo se v tem letu veliko naučili, pridobili veliko novih znanj, hkrati pa se tudi veliko igrali in se imeli lepo.

Napolnili smo knjižico Mali sonček z nalepkami, likovne mape so bile polne čudovitih izdelkov, zvezek knjižnega kovčka je bil popisan do zadnjega lista, v osebnih mapah pa je veliko zapisov otrokovega napredka v letošnjem letu.

Zdaj si vsi zaslužimo vesele in brezskrbne počitnice in hvala vsem, ki ste kakorkoli poskrbeli, da ste nam polepšali dni.

Verjamemo, da bo tudi prihodnje leto tako. Nekateri bomo ostali “Sončki”, drugi bodo šli drugam, kjer bo prav tako lepo in prijetno. Vsem pa bodo ostali lepi in nepozabni spomini na naše druženje.

Mi pa se spet srečamo septembra.