V sklopu 19. tradicionalnega Ljubljanskega maratona se je 25. 10. 2014 odvijal tudi promocijski tek in tek za osnovnošolce v Ljubljani.

Teka iz OŠ Leskovec pri Krškem se je udeležilo 26 učencev. Tekli so v naslednjih kategorijah:

  • 1. in 2. razred dolžino 600 m (Blaž Lekše, Nejc Turšič, Mark Kerin, Riven Prugovečki, Lana Lekše, Ema Drenik, Lucija Arh, Kali Prugovečki);
  • 3. – 5. razred dolžino 1600 m (Jan Pirnar, Žan Arh Gramec, Žiga Bevc, Deonise Sandu, Vital Sliškovič, Anže Kerin, Jaša Švab Kmezič, Iva Arh, Edina Gerjevič, Anej Arh, Daša Mustar, Hana Stanič, Ella Ana Sliškovič, Tea Lekše, Sanja Lekše, Lana Valentinc, Žanamari Kužnik);
  • 6. – 9. razred dolžino 2000 m (Žanin Kužnik).

Iz Leskovca smo se odpravili ob 8. uri zjutraj. Ob prihodu smo se sprehodili do Tivolija, kjer so se učenci malo poigrali in razgibali. Razdelili smo jim šolske priponke, majčke in štartne številke.

Promocijski tek osnovnih šol se je pričel na Slovenski cesti in končal na Kongresnem trgu. Trasa je potekala po ulicah in cestah središča mesta, kar je učencem predstavljalo velik izziv.
Vsi učenci so tek uspešno opravili in se veselili doseženega cilja.

Preživeli smo lep sobotni dan. Učenci pa so dokazali sami sebi, da je tek prijeten in da s trudom in vztrajnostjo dosežejo cilj.

Učence smo v Ljubljano spremljale učiteljice Klavdija Mirt, Gordana Šeško, Maša Petan Omejc in Bojana Abram.

Zahvala gre tudi staršem, ki so nas spremljali in nam pomagali pri organizaciji in izvedbi dneva.

Foto in besedilo: Bojana Abram