V letošnjem letu smo posvetili posebno pozornost igri, druženju in dejavnostim, ki so jih otroci izbirali po svojih željah in v njih z veseljem sodelovali.

Igra omogoča otrokom nenehno raziskovanje in preizkušanje lastnih sposobnosti. Izkušnje, ki jih otroci pridobijo pri druženju s sovrstniki, pa so pomembne za razvoj socialnih veščin, ki so neprecenljive, saj se otroci učijo pogovarjati, poslušati, upoštevati, deliti, sodelovati in ceniti prijatelja.

Pri gibalnih dejavnostih na igrišču so se otroci zabavali, premagovali ovire in pridobivali zaupanje v svoje gibalne sposobnosti.

Otroci pa so tudi skupaj s strokovnimi delavkami ustvarjali, njihovi izdelki imajo jesenski pridih in zgovorno pričajo, da niso pomembni samo ob Tednu otroka, ampak vsak dan in vse dni v tednu. Teden je minil res ustvarjalno in razgibano, kar je opaziti tudi na njihovih izdelkih, ki smo jih z veseljem pokazali in izobesili:

  • Plakat Teden otroka – oddelek Škratki, krasi čakalnico v Razvojni ambulanti Zdravstvenega doma Krško
  • Plakat Teden otroka – oddelek Klobučki, predprostor Centra za socialno delo Krško
  • Risbice Jesen, slikanje s čopičem v naravi in kolaž – oddelek Mavrica, čakalnica predšolski dispanzer, Zdravstveni dom Krško
  • Plakat Ustvarjalne rokice – oddelek Palčki, občina Krško
  • Plakat Ustvarjalne rokice, jesensko drevo – oddelek Palčki, ZZZS Krško

 

Marinka Slemenšek in Vesna Šinko

foto: V.Š. Kulturno društvo Leskovec pri Krškem