![nar_dan_post_jama_15_06 nar_dan_post_jama_15_06](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/nar_dan_post_jama_2015/nar_dan_post_jama_15_06.jpg)
![vdc_druzenje_vila_02 vdc_druzenje_vila_02](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/druzenje_vdc_in_vila_marec_2016/vdc_druzenje_vila_02.jpg)
![gledalisce_v_razredu_2017_03 gledalisce_v_razredu_2017_03](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/gledalisce_v_razredu_2017/gledalisce_v_razredu_2017_03.jpg)
![nerezine_4r_2017_dan4_05 nerezine_4r_2017_dan4_05](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/nerezine_4r_2017_dan4/nerezine_4r_2017_dan4_05.jpg)
![praznicni_december_opb_2018_03 praznicni_december_opb_2018_03](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/praznicni_december_opb_2018/praznicni_december_opb_2018_03.jpg)
![dav dav](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_3-razred_2sk_2019_dan4/svn_3-razred_2sk_2019_dan4_28.jpg)
![dav dav](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/preseren_feb_2020/preseren_feb_2020_04.jpg)
![male_sive_celice_2019_2020_07 male_sive_celice_2019_2020_07](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/male_sive_celice_2019_2020/male_sive_celice_2019_2020_07.jpg)
V sredo, 29. 1. 2020, smo s skupino učencev izbirnih predmetov Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja odšli na Pedagoško fakulteto v Ljubljano. Znotraj fakultete deluje razvojno-inovacijski učni laboratorij.
Udeležili smo se delavnice z naslovom Molekularni gastronom. Pričakala nas je učilnica pripravljena za praktično delo. Učenci so se razdelili v skupine in se preizkusili v praktičnem delu modernih tehnik za pripravo hrane, ki se uporabljajo v sodobni gastronomiji in kulinariki, ter spoznali njihovo kemijsko ozadje. Spoznavali so vpliv pH, encimov in temperature na gelacijo gelov, praktično so pripravili obratno sferifikacijo, sadne špagete, kivijev kaviar, sladoled s tekočim dušikom in biskvit iz mikrovalovne pečice.
Utrinki delavnice so prikazani na fotografijah.