V ponedeljek, 23. septembra, smo na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem in podružnični šoli Veliki Podlog, izvedli medgeneracijski športni dan – DAN ZDRAVJA.

Starejši in mlajši učenci so se skozi celoten dan sodelovali med seboj, se preizkušali v različnih igrah, sem med seboj spoznavali in športno udejstvovali.

V prvem delu smo se veliki in majhni spoznavali s socialnimi igrami ter z raznolikimi dejavnostmi izvedli delavnice na temo duševnega zdravja, z rdečo nitjo “VARNO IN VKLJUČUJOČE ŠOLSKO OKOLJE”.

Ta dan smo na šoli poskrbeli, da so vsi naši obroki vključevali smernice zdravega prehranjevanja. Okrepčali smo se z malico, sadno malico pospravili v nahrbtnike, da med pohodom ne bomo lačni ter se podali na pet izbranih okoliških pohodnih poti.

Dan preživet v medgeneracijskem druženju na celi šoli, obsijan z jesenskim soncem in v prisotnosti sproščenega in dobrega počutja, je dosegel svoj namen. Velik pomen je bil na krepitvi psihofizičnega zdravja, kar smo skupaj znova zmogli doseči več, kar je razvidno tudi iz priloženih fotografij.

Veseli nas, da lahko vsako leto uspešno izvedemo medgeneracijski dan in omogočimo učencem medsebojno druženje ter ustvarjanje nepozabnih trenutkov. Vedno pa je lepo slišati in videti, da se medgeneracijska druženja nadaljujejo tudi skozi celotno šolsko leto.

Katarina Jordan, vodja Zdrave šole s timom in sodelujočimi učitelji šole