Spoštovani starši in otroci / mladostniki!

Zveza prijateljev mladine Krško bo v torek, 8. 10. 2024, ob 17. uri, v Kulturnem domu Krško organizirala Posavski otroški kongres, na katerega so povabili predsednico Državnega zbora RS, Urško Klakočar Zupančič, predstavnike Ministrstva za zdravje ter Ministrstva za izobraževanje in vzgojo, vse posavske poslance, župane, podžupane, direktorje občinske uprave in svetnike občin Brežice, Kostanjevica na Krki, Radeče, Sevnica ter Mestne občine Krško. S predstavniki lokalne skupnosti, predstavniki ministrstev in s predsednico DZ RS se bomo pogovarjali o uresničevanju predlaganih rešitev, ki smo jih zaznali med otroki skozi projekt Otroški parlament® (program Zveze prijateljev mladine Slovenije, v katerem sodeluje tudi ZPM Krško) v zadnjih dveh letih.

Vabimo vas, da vi in vaš otrok izpolnete krajši vprašalnik (za otroke je malo daljši), ki ju najdete tukaj: https://imstori.si/posavski-otroski-kongres-2024/. Vprašalnika sta anonimna.

Vabimo vas tudi, da se nam pridružite na samem kongresu, na katerem bomo javno predstavili potrebo po spremembah s področja Duševnega zdravja otrok in mladostnikov. Obenem pa boste tako starši kot tudi otroci lahko slišali, kako razmišljajo drugi.

Kongres bodo vodile izvoljene predstavnice Otroških parlamentov®, ki so zastopale Posavje v šolskem letu 2023/24 na 34. nacionalnem Otroškem parlamentu® v Državnem zboru RS aprila 2024.

Po kongresu bo sledilo druženje ob pogostitvi.

Vabljeni!

Vabilo:
Posavski otroški kongres – vabilo