Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 7. 10. do 11. 10. 2024, je Otrok, nepopisan list. Tega se v našem vrtcu zavedamo, zato vsakodnevno stremimo k temu, da ponujamo otrokom kar največ različnih dejavnosti.

Tako je bilo tudi v tem tednu, ko smo sodelovali s sosednjo enoto Vila, s katero smo si izmenjali igrišča za igro. K sodelovanju smo povabili violinista Glasbene šole Krško, Kristijana Ilića, ki nam je predstavil inštrument, nam zaigral na violino, skupaj z njim smo tudi zapeli, se igrali igrico in zaplesali ljudski ples Šuštar polka. Naslednji dan smo gostili harmonikaša Lovra, ki je zaigral ljudske plese Ob bistrem potočku je mlin, Povštertanc in druge, ob katerih smo se skupaj zavrteli. Ob tem smo se posladkali tudi s pečenim kostanjem.

Najbolj pa smo uživali v popoldanskem druženju s starši, ko smo ustvarjali z jesenskimi plodovi in se igrali igre, ki so se jih igrale že naše babice (Štrbunk, Tri v vrsto …). Naše želodčke smo napolnili s kokicami in jabolčnimi krhlji. Vse vtise smo strnili v spodnjih fotografijah.

Strokovne delavke vrtca.