Mestna knjižnica Ljubljana vsako poletje organizira nacionalni projekt Poletavci – poletni bralci ter projekt Najpoletavci. Projekta spodbujata počitniško branje. Naša šola se je projektoma priključila že drugič.

V juniju 2022 sem učence od 1. do 7. razreda povabila k poletnem branju. Učenci prve in druge triade so bili povabljeni k projektu Poletavci. Poletno branje so zabeležili v bralni seznam in ga na začetku novega šolskega leta vrnili v knjižnico.

Učence od 6. do 9. razreda sem pozvala k projektu Najpoletavci. Učenci so med poletjem prebrali 3 knjige ter izpolnili poročilo, ki so ga oddali knjižničarki.

Povabilu se je odzvalo 97 poletavcev ter 2 najpoletavki, ki so brezskrbne počitniške dni posvetili branju in spoznavali nov svet na krilih besed. Za svoj trud so prejeli nagrado – potrdilo in majico ter vstopnico na podelitev, ki je potekala v šolski knjižnici. Podelitev priznanj in nagrad je popestrila učiteljica Tanja Cedilnik s kamišibajem. Učenci so bili nad predstavo navdušeni. Po predstavi sem jim knjižničarka Marina podelila priznanja in majčke.

Poletavci iz 4., 5., 6. in 7. razreda so imeli podelitev v ponedeljek, 10. 10. 2022, učenci 2. in 3. razreda pa v torek, 11. 10. 2022. Na podružnični šoli Veliki Podlog smo podelitev izvedli v petek, 14. 10. 2022.

Vsem poletavcev želim, da bi na krilih besed poletali skozi celotno šolsko leto.

Zapisala: Marina Sokolovič

Poletavci – 4., 5., 6. in 7. razred

Poletavci – 2. in 3. razred

Poletavci – Veliki Podlog