![slikarka_19 slikarka_19](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/slikarka_v_vrtcu_marec_2015/slikarka_19.jpg)
![soncki_maj_26 soncki_maj_26](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/soncki_maj_2015/soncki_maj_26.jpg)
![obisk_hotela_kunst_02 obisk_hotela_kunst_02](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/obisk_hotela_kunst_2016/obisk_hotela_kunst_02.jpg)
![soncki_april_2016_18 soncki_april_2016_18](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/soncki_april_2016/soncki_april_2016_18.jpg)
![izdelava_papirnatih_roz_2017_08 izdelava_papirnatih_roz_2017_08](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/izdelava_papirnatih_roz_2017/izdelava_papirnatih_roz_2017_08.jpg)
![svn_3-razred_1sk_2019_dan2_15 svn_3-razred_1sk_2019_dan2_15](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_3-razred_1sk_2019_dan2/svn_3-razred_1sk_2019_dan2_15.jpg)
![molekularni_gastronom_2020_10 molekularni_gastronom_2020_10](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/molekularni_gastronom_2020/molekularni_gastronom_2020_10.jpg)
![Eva-in-Spela-ToM Eva-in-Spela-ToM](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/tom_telefon_brestanica_2022/Eva-in-Spela-ToM.jpg)
![IMG20231212135614 IMG20231212135614](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/voscilnice_dec_2023/IMG20231212135614.jpg)
![1_20220325_085703 1_20220325_085703](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/donacija-zalozbe-primus/1_20220325_085703.jpg)
V sredo, 29. 1. 2020, smo s skupino učencev izbirnih predmetov Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja odšli na Pedagoško fakulteto v Ljubljano. Znotraj fakultete deluje razvojno-inovacijski učni laboratorij.
Udeležili smo se delavnice z naslovom Molekularni gastronom. Pričakala nas je učilnica pripravljena za praktično delo. Učenci so se razdelili v skupine in se preizkusili v praktičnem delu modernih tehnik za pripravo hrane, ki se uporabljajo v sodobni gastronomiji in kulinariki, ter spoznali njihovo kemijsko ozadje. Spoznavali so vpliv pH, encimov in temperature na gelacijo gelov, praktično so pripravili obratno sferifikacijo, sadne špagete, kivijev kaviar, sladoled s tekočim dušikom in biskvit iz mikrovalovne pečice.
Utrinki delavnice so prikazani na fotografijah.