![novoletna_igrica_2015_10 novoletna_igrica_2015_10](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/novoletna_igrica_2015/novoletna_igrica_2015_10.jpg)
![cebelarji_regijsko_2016_03 cebelarji_regijsko_2016_03](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/cebelarji_reg_in_drz_tekm_2016/cebelarji_regijsko_2016_03.jpg)
![cebelarji_regijsko_2016_13 cebelarji_regijsko_2016_13](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/cebelarji_reg_in_drz_tekm_2016/cebelarji_regijsko_2016_13.jpg)
![zoo_lj_pika_2016_08 zoo_lj_pika_2016_08](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/zoo_lj_pika_nogavicka_2016/zoo_lj_pika_2016_08.jpg)
![koruza_03 koruza_03](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/kristalcki_koruza_2016/koruza_03.jpg)
![carovnik_grega_vp_2017_01 carovnik_grega_vp_2017_01](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/carovnik_grega_vp_2017/carovnik_grega_vp_2017_01.jpg)
![teden_mobilnosti_02 teden_mobilnosti_02](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/teden_mobilnosti_2017/teden_mobilnosti_02.jpg)
![dav dav](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_3-razred_2sk_2019_dan4/svn_3-razred_2sk_2019_dan4_03.jpg)
![Marija_Attems_ST_feb_2023_03 Marija_Attems_ST_feb_2023_03](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/marija_attems_st_feb_2023/Marija_Attems_ST_feb_2023_03.jpg)
![20230927_124510-1 20230927_124510-1](https://os-leskovec.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/dan_zdravja_sep_2023/20230927_124510-1.jpg)
V sredo, 29. 1. 2020, smo s skupino učencev izbirnih predmetov Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja odšli na Pedagoško fakulteto v Ljubljano. Znotraj fakultete deluje razvojno-inovacijski učni laboratorij.
Udeležili smo se delavnice z naslovom Molekularni gastronom. Pričakala nas je učilnica pripravljena za praktično delo. Učenci so se razdelili v skupine in se preizkusili v praktičnem delu modernih tehnik za pripravo hrane, ki se uporabljajo v sodobni gastronomiji in kulinariki, ter spoznali njihovo kemijsko ozadje. Spoznavali so vpliv pH, encimov in temperature na gelacijo gelov, praktično so pripravili obratno sferifikacijo, sadne špagete, kivijev kaviar, sladoled s tekočim dušikom in biskvit iz mikrovalovne pečice.
Utrinki delavnice so prikazani na fotografijah.