Spoštovani osmošolci, devetošolci in starši,
bliža se čas prijav na srednje šole, zato vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s tem:

1. Jutri, 24. 1., in soboto, 25. 1., bo v Ljubljani na Gospodraskem razstavišču sejem INFORMATIVA, sejem izobraževanja in poklicev. Predstavljale se bodo nekatere srednje šole, predvsem pa višje, visoke šole in fakultete. Vstop je prost. Če imate priložnost in čas se lahko skupaj udeležite tega dogodka. Povezava za več informacij je: https://www.informativa.si/

2. V četrtek, 30. 1., bomo izvedli tehniški dan POKLICI. Z učenci se bomo odpeljali na nekatere srednje šole: ETRŠ Brežice, Srednja šola GRM NM, Gostinska in turistična šola NM, Kemijska šola NM, Gradbena šola NM. Učenci so sami izbrali, katero šolo bi želeli bolje spoznati.

3. Izšel je razpis za vpis v srednje šole, do katerega lahko dostopate na povezavi: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/. Roditeljski sestanek za devetošolce in njihove starše bo v torek, 11. 2., ob 17. uri. Na sestanku bo predstavljen razpis in kako bomo izvedli vpis v srednje šole.

4. Informativni dnevi, ko se odprejo vrata vseh srednjih šol, bodo v petek, 14. 2., ob 9. in 15. uri in v soboto, 15. 2. ob 9. uri.

Želimo vam uspešno zbiranje informacij in kvalitetno odločanje.