V četrtek, 10. 5. 2018, je bilo za vse otroke, njihove starše in zaposlene enote Pika Nogavička leskovškega vrtca prav posebno popoldne. Praznovali smo rojstni dan.

Kot se za vsako praznovanje spodobi, smo tudi mi imeli goste. Obiskali so nas gasilci, policisti, reševalci in tudi ga. Romana iz Zdravstvenega doma Krško. Oglašale so se sirene, ki so jih tokrat prižigali otroci. Vsi so bili navdušeni, ker so lahko pregledali gasilsko opremo, si nadeli čelado in pas ter se z lestvijo povzpeli visoko.

Spet drugi so spoznavali delo policistov, njihovo opremo, si nadeli neprebojni jopič, kapo, mnogi izmed staršev pa so z veseljem poskusili pihati v napravo, ki jo policisti uporabljajo kot test alkoholiziranosti.

Reševalci so nam predstavili notranjost reševalnega vozila, v katerega so mnogi pokukali in se vanj celo usedli. Nekateri so si izmerili tlak, srčni utrip in se ulegli na nosila.

Izvedeli so veliko o zdravem življenju. Zobna miška je naročila, da si je potrebno temeljito umivati zobe in vse poučila o zdravi prehrani. Za posladek je med vse obiskovalce razdelila slastna jabolka.

V avli vrtca pa je skupina Klobučki pripravila razstavo  z naslovom Z igro do prvih turističnih korakov, kjer so predstavili celoletno delo v sklopu projekta. Otroci so spoznavali pomembne mejnike v naši kulturi, ki jih lahko povezujemo s turizmom ožje in širše okolice.

Ob odhodu domov so si otroci izbrali še balon in dobili štampiljko Pike Nogavičke. Čas druženja je kar prehitro minil. Predvsem otroci niso mogli skriti navdušenja in še nekaj dni s posebnimi iskricami v očeh govorili o zanimivem druženju.