Na najbolj norčav, nagajiv in vesel mesec je bilo pri nas zelo zabavno. Vsi smo se zelo veselili februarja, saj smo vedeli, da se bomo sladkali s krofi in se našemili v pustne maske.

Z veliko dobre volje in ustvarjalnosti smo izdelali vsak svojega klovna, barvali pustna očala, si izdelali pustno dekoracijo in sestavljali sestavljanke na to temo.

Prepevali smo pesmi na mesečno temo in prebirali knjige, od katerih nam je bila najbolj všeč »Nerodna Avguština«.

Komaj smo dočakali pustni torek, ko smo v vrtec lahko prišli oblečeni v kostume. Prijateljem smo ponosno predstavili svoje maske. Nekateri smo bili bolj zadržani in sprva le opazovali vesele maškare v igralnici, nato pa še sami smuknili v preobleko. Kmalu smo se vsi razživeli in začelo se je pustno rajanje. Najprej smo se zabavali v igralnici, kjer smo imeli modno revijo mask, nato pa smo zaplesali ob pustnih melodijah. Obiskali smo naše velike prijatelje v šoli. Kasneje smo se v povorki, skupaj s prijatelji iz skupine Kresničke, sprehodili skozi vas. Ljudje so nas z veseljem gledali, ko smo se ponosno predstavili in zapeli pesmice. V zahvalo so nas pogostili tudi s kakšno sladko dobroto.

Veliko smo se tudi igrali, peli, brali, plesali, telovadili ter veliko časa preživeli na prostem in tako poskrbeli za svoje zdravje.