Po avdiciji oddaje Slovenija ima talent, ki smo se jo udeležili Ritem vodovodarji in prejeli štirikrat »DA«, smo dne 27. 9. 2015 odšli v Ljubljano, da bi izvedeli ali smo se uvrstili v polfinale oddaje.

Pred studiem POP – TV smo najprej posneli prihod vseh nastopajočih. Imeli smo intervju in potem je sledilo napeto čakanje, da nas pokličejo na oder. Na odru smo bili vsi nestrpni in polni upanja, da se uvrstimo v polfinale.

Ko nam je Ana končno povedala, da se vidimo na polfinalnem odru, so bila naša pričakovanja in želje izpolnjene. Bili smo navdušeni in veseli, še enkrat pa smo dobili potrditev, da delamo dobro.

In takrat se je naša pot proti polfinalni oddaji šele dobro začela. Sledile so vaje, odločitev o pesmi, ki jo bomo igrali, o tem, kaj bomo oblekli, snemanja predstavitvenih filmov. V tednu pred polfinalno oddajo smo se dvakrat udeležili vaj na odru POP – TV, kjer smo imeli tonske vaje, vaje s koreografom Miho Krušičem in razgovore s stilisti.

Ves ta čas nas je spremljala naša učiteljica Maša, saj je na žalost naš mentor Robi zbolel. Čeprav smo bili brez našega vodje, smo bili skupaj z Mašo toliko bolj zagnani in delovni.

Končno smo dočakali nedeljo 8. 11. 2015, ko smo se zjutraj s kombijem odpravili proti Ljubljani na snemanje polfinalne oddaje.

Najprej smo prejeli navodila, kako bo vse skupaj potekalo. Potem so se pričele vaje: aranžerna – postavitev luči, scene, ozvočenje, potem smo imeli še generalko, ki je potekala tako kot oddaja v živo.

Med vajami je bilo dobro in sproščeno vzdušje. Družili smo se tudi z ostalimi nastopajočimi in si izmenjavali izkušnje.

Po generalki smo imeli ličenje in friziranje. In potem smo začeli čakati, da se snemanje oddaje v živo prične. V tem času smo se snemali in slikali.

Bili smo kar malce nervozni in smo spodbujali drug drugega. Ko sta nas Vid in Pero končno napovedala na odru, je trema počasi začela izginjati.

Ko smo stopili na oder pred publiko, smo takoj zagledali naše navijače – starše, učitelje in prijatelje in bili smo pripravljeni, da odigramo pesem kot zmagovalci.

Publika in žirija sta z nami ploskala in uživala v zvokih naših cevastih ksilofonov in drugih tolkal. Nastop je bil nadvse uspešno izveden, na kar smo bili še posebej ponosni. Tudi žirija je bila navdušena nad nastopom, kar nam je veliko pomenilo.

Po nastopu smo bili sproščeni in smo samo še čakali na končni rezultat. Seveda je bilo čakanje na odru za nas še težje kot samo igranje, še posebno potem, ko smo izvedeli, da smo se uvrstili med najboljše tri polfinaliste.

Na poti domov skupaj z navijači in družbo Leskovec airlines, nas je čakalo posebno presenečenje. Ogledali smo si poročila o talentih, ki so jih pripravili naši učitelji. Vsi nastopajoči pa smo prejeli posebne nagrade – bom za kopanje v Termah Paradiso in bon za pizzo v Polni šefli. V imenu Ritem vodovodarjev hvala za lepo presenečenje in pozornost.

Čeprav se nismo uvrstili v finale oddaje, smo bili z našimi nastopi zadovoljni, saj vemo, da smo Sloveniji pokazali, kaj zmoremo in kako se lahko mladi družimo in uživamo ob glasbi. Dosegli smo naš cilj, postali smo zvezde in čestitke smo prejemali z vseh koncev države, posebej pa od naših družin, prijateljev, sošolcev, učiteljev in sokrajanov.

Zmogli smo in še enkrat smo dokazali, da imamo talent in da smo dobro delali, kar bomo nadaljevali še v prihodnje.

Za vse to pa gre še enkrat zahvala Robiju, Maši, sponzorjem, učiteljem, sošolcem in seveda našim družinam.

Aljaž Arh