Dne 6. 9. 2015 smo se skupina Ritem vodovodarji iz Osnovne šole Leskovec pri Krškem odpravili v Ljubljano na peto avdicijo oddaje Slovenija ima talent.

Odšli smo se že zjutraj ob 6.00 uri z avtobusom in v spremstvu naših staršev in prijateljev – navijačev. Pot ni bila dolga, saj smo že med vožnjo premišljevali, kako nam bo šlo na avdiciji. Ko smo končno prispeli do Opere v Ljubljani, smo inštrumente, t.i. cevaste ksilofone odnesli v zaodrje, kjer je ekipa oddaje poskrbela zanje.

Najprej smo imeli tonsko vajo, katero sta poslušala tudi Peter Poles in Vid Valič.

Po vaji smo odšli v ”čakalnico”, kjer nas je ekipa snemalcev in novinarjev spraševala glede naše prijave na talente, našega prostega časa, odnosov in nastanka naše skupine. Hkrati so nas posneli, ko smo delali reklamo za Pepsi.

Po snemanju smo se uredili, preoblekli in sprostili našo napetost.

Na sporedu smo bili četrti in ko smo prišli v zaodrje, smo takoj zagledali Vida in Petra, ki sta nam pred odhodom na oder, zastavila nekaj vprašanj.

Napočil je trenutek, ko smo se zvrstili na odru pred žiranti Brankom Čarkmišem, Ano Klašnja, Marjetko Vovk in Ladom Bizovičarjem ter gledalcem v Operi. Najprej je bilo treba odgovoriti na nekaj vprašanj, ki so nam jih postavili žiranti, saj smo bili po njihovem mnenju nekaj čisto novega na slovenski sceni. Pohvalili so idejo našega mentorja Robija Fuksa in komaj čakali, da začnemo. Seveda smo imeli malo treme, ki pa je, ko smo začeli igrati izginila med bučnim aplavzom in podporo publike.

Ko smo odigrali našo pesem Get lucky so bili žiranti navdušeni, publika pa nam je stoje ploskala in vzklikala. Prejeli smo štiri odločne »JA« in polni vtisov ter navdušeni odšli z odra.

Veselje se je nadaljevalo še v zaodrju, kjer smo povedali naše vtise glede nastopa. Vse ure vaj, vsa trema pred TV kamerami se nam je poplačala. Zdaj vsi nestrpno pričakujemo 27.9., ko bomo izvedeli ali smo se uvrstili v polfinale oddaje, kar si vsi zelo želimo.

Hvala našemu mentorju Robiju, spremljevalkama Maši in Tanji, ekipi naših navijačev in vsem sponzorjem, ki so nam stali ob strani pri našem projektu.

Vsi pa seveda vabljeni k ogledu oddaj Slovenija ima talent, ki se bodo pričele na POP TV v nedeljo 20.9.2015, kajti

RITEM VODOVODARJI ZAGOTOVO IMAMO TALENT.

 

Zapisal Arh Aljaž