Tudi v mesecu maju smo pridno skrbeli za svoje zdravje. Pridno smo jedli sadje in zelenjavo, kar je opazila tudi Zobna miška, ki je prišla pokukat v naša usta in se zelo razveselila naših lepih zob. Obiskala nas je tudi ga. Romana iz Zdravstvenega doma Krško, ki nam je predstavila lutkovni film “Ostal bom zdrav”. Naučili smo se, kako pomembno je, da uživamo zdravo hrano, se gibamo na svežem zraku in skrbimo za higieno.

Z veseljem smo opazovali naše vrtičke, ki so bili iz dneva v dan lepši in večji. In tako je v našo igralnico zanesla pot tudi “Zelo lačno gosenico”. Skrila se je v čarobno vrečo. Ko je pokukala iz nje, smo jo otroci z veseljem ogledovali in božali. Potem pa nam je povedala zgodbico o njej. Zapeli smo ji pesmico o gosenici in naslikali metulja. Gosenica se je poslovila od nas, mi pa smo ponosno odnesli domov svoje vrtičke, kjer smo naše sadike presadili v čisto pravi vrt.

Nadaljevali smo s spoznavanjem travniških in vrtnih živali. Posebej navdušeni smo bili nad pikapolonicami, zato smo jih še bolj podrobno spoznali. Izdelali smo skupinsko sliko travnika in travniških živali s prstnimi barvami.

Ker veliko časa preživljamo na prostem, smo si za nekaj časa naš likovni kotiček preselili kar v naravo.

Starejši otroci smo obiskali glasbeno šolo v Krškem, kjer smo spoznali inštrumente. Na zanimiv in hudomušen način so jih predstavili učitelji in učenci Glasbene šole Krško. Ko smo se vrnili v vrtec, smo z veseljem razlagali, kateri inštrument nam je bil najbolj všeč.

Peš smo se odpravili na pohod do Gržeče vasi, kjer so nas prijazno sprejeli Ajdini domači. Pogledali smo si žrebička, ju božali, hranili in opazovali, kako sta se stiskala k mamici. Ker smo zelo pridno hodili, smo si zaslužili še prigrizek in sok, ki so nam ga gostoljubno pripravili naši gostitelji. Razigrani in prav nič utrujeni smo se lovili, gugali na gugalnici in konjičku, vozili s poganjalčkom, se igrali v vrtni hišici, brcali žogo, se igrali piknik.

Na poti proti vrtcu smo se ustavili še pri Urbanu, ki nam je ponosno pokazal vrtiček, katerega pridno obdelujeta skupaj s sestro Ivano. Tudi tu smo se malo poigrali, nato pa odhiteli proti vrtcu, saj nas je že čakalo kosilo.

Zelo smo se razveselili, ko smo lahko v vrtec pripeljali svoja kolesa. Že v jutranjem krogu smo se pogovorili kaj potrebujemo za varno vožnjo in o upoštevanju pravil. Na igrišču smo se najprej prosto vozili, nato pa smo imeli težjo nalogo – vožnja med in pod ovirami. Zelo dobro nam je šlo in upravičeno smo si vsi zaslužili nalepko v knjižico “Mali sonček”.

Ker se bliža konec šolskega leta, smo pripravili tudi “Mini olimpijado”, kamor smo povabili naše starše. V telovadnici smo pripravili poligon, kjer smo se po uvodnem ogrevanju vozili s poganjalčki, vozili samokolnico, metali na koš, se “vozili” v čarobni rjuhi. Seveda so nam bili v pomoč starši, ki so nas usmerjali in spodbujali. Zaključek je bil še posebej pisano obarvan – s padalom. Druženje je bilo prijetno, vsi smo uživali in vsi smo bili zmagovalci.

V tem mesecu smo imeli tudi praznovanje rojstnega dne, ki ga je popestrila klovnesa Nina. Praznovanje je bilo veselo, nasmejano in zelo razgibano.

Pred nami pa je še zadnji mesec pred počitnicami in verjemite, da bomo tudi junija delovno uživali in pridno ustvarjali.

Ponovno se oglasimo čez mesec dni.