Na sprehodih smo opazovali, kako se je začela narava prebujati. Drevesa so dobila liste, na vrtovih, ob hišah, so ljudje prekopavali zemljo in jo pripravljali na sajenje, traktorji so se vsak dan vozili na njive in s sabo prevažali različne pripomočke. Vse to smo z zanimanjem opazovali, saj je bila to naša nova tema tega meseca.

Iz odpadnega materiala smo izdelali korita, jih poslikali s pisanimi barvami ter jih napolnili z zemljo. Posejali smo semena in vsak dan, polni pričakovanj, opazovali, kaj se bo zgodilo. Že v nekaj dneh so v nekaterih koritih pokukale drobne zelene biljke in skupaj smo ugotavljali, kaj bo iz njih zraslo. Pridno smo zalivali zemljo in spoznavali zelenjavo, katero smo sejali in sadili.

Razvrščali smo sadje in zelenjavo, jo tipali, vonjali, okušali. Pridno smo prinašali slike sadja in zelenjave, jih poimenovali ter izdelali plakat.

Iz papirja smo izdelali cvetačo, korenje, solato, čebulo in redkvico ter si naredili svoj zelenjavni vrt.

Veliko časa smo preživeli na prostem, se vozili s kolesi in poganjalčki, se igrali v peskovniku, na igralih. Odločili smo se, da poskrbimo za čisto okolico, zato smo v vrtec prinesli metle, grablje, lopate, samokolnice in se lotili čiščenja. Pridno smo pometali, grabili suho listje, pulili plevel in s samokolnicami odvažali v bližnji kontejner. Čistilna akcija je bila uspešna in z dobro voljo ter pridnimi rokami smo naredili koristno delo.

Poskrbeli smo za svoje zdravje in se odpravili na spomladanski pohod. Vreme nam ni bilo preveč naklonjeno, vendar smo kljub nekaj dežnim kapljicam odšli do bližnjega gozda. Seveda tudi tokrat ni manjkala v nahrbtniku sadna malica in napitek, pa tudi igra na bližnjem igrišču nam je popestrila dan. Na koncu smo vsi ponosno prejeli medalje.

Z avtobusom smo se odpravili na kros v Leskovec. To je bilo doživetje, saj se nas je večina prvič peljalo z avtobusom. Na krosu so bili otroci iz vseh enot, zato nas je bilo zelo veliko. Najprej smo se ogreli, nato pa po starosti tekli različne dolžine. Dosegli smo dobre rezultate in se ponosno vrnili v svoj vrtec, kjer smo dobili medalje za sodelovanje na krosu.

Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je pokazala, kako si brišemo noske, kako pravilno kihamo in kako si temeljito umivamo roke, da ostanemo zdravi.

Za prijeten zaključek meseca in ker smo skozi celo leto pridno brali, sta nas obiskali knjižničarki, ga. Melita in ga. Renata iz Valvasorjeve knjižnice Krško. Zaigrali sta lutkovno predstavo “Oprosti”, ki smo jo z zanimanjem poslušali. Na koncu smo se smeli poigrati z lutkami tudi mi. Joj, koliko lutk sta prinesli s sabo, celo vrečo! Vsakemu od nas sta podelili priznanje za zaključek celoletnega bralnega projekta “Palček Pripovedovalček”.