V četrtek, 12. 3. , smo z učenci 7. razreda odšli na treking po Postojnski jami. Tam smo si ogledali Proteusov vivarij, kjer so učenci videli in opazovali jamske živali. Spoznali so zgradbo človeške ribice, iskali jamske hrošče, polže in osličke. Nato smo odšli na ogled razstave Metulji sveta, kjer so spoznali razliko med dnevnimi in nočnimi metulji, videli sviloprejko in občudovali vzorce metuljev.

Sledila je razstava Homogea – življenje skozi milijarde let, ki je predstavljala razvoj življenja na Zemlji. Videli smo primerjavo lobanj in velikost možganov od neandertalca do današnjega človeka, modele ledenodobnih živali, razne fosile …

Po malici smo se odpravili na 4-urni treking po jami. Po kratki vožnji z vlakcem smo se odpravili po Postonjski jami, preko Partizanskega rova v Črno jamo ter pot nadaljevali po umetnem rovu, ki so ga skopali Italijani, do jame Pivke. Na poti nazaj smo del poti prehodili ob osvetljavi karbidovk in tako dobili občutek, kako je bilo v jami pred razsvetljavo.