Prišel je najbolj norčav, nagajiv, vesel in nasploh zelo ustvarjalen mesec. Mesec, ki smo se ga zelo veselili, saj smo vedeli, da bo prišel dan, ko se bomo lahko našemili in rajali ter se mastili s krofi.

Spet smo bili zelo ustvarjalni in se pripravljali na pustni čas. Izdelovali smo klovne, pisane klobučke, pustna očala in sestavljali sestavljanke na to temo.

Na pustni torek smo se v kostumih ponosno predstavili svojim prijateljem. Zvedavo smo opazovali drug drugega in bili sprva kar malce zadržani. Seveda smo se kmalu razživeli, sploh, ko se je začelo pustno rajanje. Najprej smo se zabavali v igralnici, nato pa smo se v povorki, skupaj z večjimi prijatelji, sprehodili skozi vas. Ljudje so nas z veseljem gledali in nas pogostili tudi s kakšno sladko dobroto, mi pa smo se ponosno predstavili in zapeli pesmice.

V tem mesecu smo končno dočakali tudi sneg. Veliko časa smo preživeli na prostem in se naužili radosti zime. Postavljali smo snežake, se kepali, ležali na snegu in se čudili, kako hitro so se snežinke stopile na naši dlani.

Za svoje zdravje pa smo skrbeli tudi s sprehodi v naravi in gibalnimi uricami. Zelo sta nam všeč igrici »Lisica in lovec« in »Letalo, potres, poplava«, pri katerih se vsi zelo razživimo.

Praznovali smo tudi rojstni dan naše Ajde in zato je bil ta mesec še bolj vesel.

Seveda pa smo se veliko tudi igrali, peli, brali in plesali, zato pri nas nikoli nikomur ni dolgčas.