OSTRŽEK SE POTEPA

Nekega vročega popoldneva se je Ostržek v kratkih hlačah odpravil na potep. Še sam ni vedel, kam gre. Sonce ga je grelo v hrbet. Po poti je opazoval oblak različnih oblik in lepe pisane rože. Ostržek je premišljeval, da bi te lepe pisane rože podaril Pepetu. Pepe je imel rojstni dan. Ostržek je res nabral rože. Pepe je res rad imel Ostržka. Tudi Ostržek je res rad imel Pepeta.

Ostržek je imel dve svoji najboljši prijateljici. Prva je bila Klara in druga je bila Katja. Prosil ju je, da naj spečeta torto. Torta je bila čokoladna. Na torti je gorelo dvainosemdeset svečk. Ko je bil že večer, je Ostržek rekel Klari in Katji, naj zamotita Pepeta. Pepeta sta odpeljali na vrt. Ta čas je Ostržek obesil balone, okraske in pripravil mizo. Katja je zamotila Pepeta, Klara pa je odšla po prijatelje. Zabava se je pričela. Trajala je preko polnoči. Takrat so se vsi odpravili spat.

Zjutraj se je Ostržek že spet odpravil na potep. Ujela ga je huda nevihta. Čez nekaj časa se je vrnil domov. Tiste nevihte nikoli ni pozabil.

Iva Arh, 3.a