V petek, 23. 9. 2022, smo na OŠ Leskovec pri Krškem in podružnični šoli Veliki Podlog izvedli medgeneracijski športni dan – DAN ZDRAVJA. Hkrati smo obeležili Dan slovenskega športa, ki spodbuja k tovrstnim aktivnostim, tudi v naravi.

Teden dni pred izvedbo je po vseh razredih potoval “Nabiralnik ŠOLA DOBREGA POČUTJA”, ki je zbiral predloge učencev za izboljšanje počutja na šoli. Dobili smo vpogled, kaj si učenci želijo, nekaj od tega bomo zagotovo skušali izboljšati, da ustvarjamo še boljše počutje na šoli.

Starejši učenci so se skozi celoten dan v sproščenem in športnem vzdušju družili z mlajšimi učenci. V prvem delu smo se spoznavali z igrivimi socialnimi igrami  in nadaljevali z raznolikimi delavnicami na temo duševnega zdravja UMIRJANJE IN SPROŠČANJE.

Okrepčali smo se z zdravo malico in pripravili na pohod z ogrevanjem. Z nahrbtniki, opremljenimi z vodo, sadjem in zdravim prigrizkom, smo se podali na pet izbranih okoliških poti.

Dan je bil obsijan s soncem in občutnim sproščenim počutjem, katerega je v vsej njegovi lepoti pozdravljal prvi jesenski dan.

“Želeli bi si več takšnih dni” je izjavilo veliko starejših in mlajših učencev. Tako vemo, da je dosežen namen dneva, saj je krepitev psihofizičnega zdravja v današnjem času izjemnega pomena.

Utrinki z dne so na spodnjem video posnetku:

Tim Zdrave šole