Srečno prispeli

 

Prvi dan

Polni pričakovanj smo se z avtobusom odpeljali na pot. Minila je hitro, brez zapletov. V domu so nas zelo lepo sprejeli. Po kosilu so nas čakale delavnice. Raziskovali smo življenje v in ob potoku, obiskali smo lončarja, imeli nočni sprehod po vasi in pred spanjem prebrali pravljico. Lepo vas pozdravljamo.

 

Drugi dan

Za nami je pisano obarvan dan. Po jutranji telovadbi, se je prilegel zajtrk, pospravljanje sob, nato pa prva delavnica – astronomija. Odpravili smo se na sprehod po vasi in slišali zanimive opise običajev, značilnih za Kostel. Po kosilu malo počitka in že smo se lotili lokostrelstva in zabavnega poligona. Zelo zanimive so bile krošnjarjev zgodbe, za katere še nismo slišali. Med vsemi delavnicami pa najdemo še čas, da se poigramo in stkemo še močnejše vezi. Pozdravi iz Fare.

 

Tretji dan

Kako hitro čas hiti! Ena, dve, tri in smo že čez polovico. Kakšno srečo imamo, da nas je pričakal še en moker dan! Obuti v škornje, z dežniki v rokah smo šli veselo na pot! Kaj je lepšega kot čofotanje po vodi in blatu, nogice pa so suhe in tople? Izvedeli smo veliko zanimivosti o teh krajih in zagotovo vam jih povemo, ko pridemo domov. Popoldne smo pripravljali zdravo malico, ustvarjali in si pogledali film. Zvečer pa še kviz Pokaži kaj znaš. Ugotovite kdo je zmagal?
Še vedno vam pošiljamo lepe pozdrave iz Fare.

 

Četrti dan

Po jutranji telovadbi je sledil bogat in dober zajtrk. Pospravili smo sobe, se malce poigrali in sledile so dejavnosti. Celo dopoldan smo se zabavali v adrenalinskem parku, preizkušali svoje sposobnosti na majhnem in velikem poligonu, se vzpodbujali in seveda uzivali. Na igrišču smo igrali nogomet, kosarko, odbojko in imeli nekaj štafetnih iger. Imeli smo šolo teka v naravi. Popoldan pa smo zakurili taborni ogenj, iz šotorskih kril postavili bivake, spekli pasjo radost in jabolka. Malica je bila odlična. Zadnji vecer smo zakljucili s plesom in druzabnimi igrami.

 

Peti dan

Dan smo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Obiskal nas je tudi čebelar in predstavil delo s čebelami. Po zajtrku smo se odpravili na zanimiv in poučen sprehod. Preizkusili smo se v vlogi fotografov, snemalcev, novinarjev, opazovalcev… Samostojno smo si spakirali prtljago, pojedli še kosilo in sedaj se že veselimo srečanja z domačimi. Se vidimo ob 15.00 pred šolo.