Posredujemo vabilo Društva BRAVO Novo mesto na predavanje, ki bo v sredo, 16. 10. 2019, ob 17.30 uri, v prostorih čitalnice Osnovne šole GRM, Trdinova ulica 7, Novo mesto.

Vabijo na predavanje

NA POMOČ! NE ZNAM POMAGATI OTROKU PRI UČENJU IN DOMAČIH NALOGAH!

Predavala bo Ksenija Funa, prof. defektologije.

Predavanje je namenjeno staršem, ki imajo otroke s specifičnimi učnimi težavami (SUT). Spoznali bodo nekaj načinov pomoči, da bodo popoldnevi doma manj naporni za otroka in zanje. Predavanje bo podkrepljeno z osebnimi izkušnjami predavateljice, saj je mama deklice s SUT. Trajalo bo približno eno uro in pol.

Poleg staršev ste vabljeni tudi učitelji, drugi strokovni delavci in vsi zainteresirani. Prosimo vas, da informacijo posredujete vsem, ki bi jih tema zanimala.  Udeležba na predavanju je brezplačna.

V tednu ozaveščanja o disleksiji je tudi radio Slovenija temi namenil nekaj programskega prostora.

Na 1. programu Radia Slovenija sta v tednu ozaveščanja o disleksiji in sorodnih učnih težavah dr. Marija Kavkler in dr. Milena Košak Babuder z novinarji govorili o temah, povezanih s stanjem na področju specifičnih učnih težav v Sloveniji.

Objavljamo povezavi do obeh intervjujev in vas vabimo k poslušanju:

“V vsakem otroku je treba videti potenciale in jih razvijati” – Dr. Marija Kavkler o specifičnih učnih težavah ter inkluzivni vzgoji in izobraževanju za vse